Klacht: Geen tv geen doorverbinding mogelijk van vaste lijn naar mobiel

op 03 mei 2016 over Ziggo in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Naar 9 gesprekken met verschillende collega’s van jullie is mijn klacht helaas nog steeds niet verholpen. Er worden van alle beloftes gedaan zoals binnen 12 uur opgelost binnen 24 een mail. Door bijna alle medewerkers de zelfde beloftes. Zelfs een keer het contact verbroken naar ik hem vertelden dat ik hier naar een klacht in zal dienen, en een andere collega zetten mij 15 minten in de wacht waar naar het contact wert verbroken.
Onbegrijpelijk slecht heb nu inmiddels 220 minuten met ziggo lopen bellen zonder resultaat. Erg slecht

Gewenste Oplossing:

Als ik een vergoeding krijg en de klacht vandaag op wordt gelost.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Ziggo

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Ziggo nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Vincentbuitink