Klacht: geen toegang

op 22 mei 2020 over Van de bron in de categorie Energieleveranciers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik ben nu al 10 dagen lid van vandebron, maar kan nog steeds niet op mijnvandebron komen. Ik heb klantenservice gebeld , maar die zeggen dat het aan mijn computer ligt. En kunnen verder niets doen.

Gewenste Oplossing:

als het probleem is opgelost.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar Van de bron over deze klacht.

Bericht van Van de bron

3 maanden geleden - Beste Hillemine, Hartelijk bedankt voor je bericht. Het is begrijpelijk dat je het niet fijn vindt dat je nog steeds niet in je Mijn Vandebron omgeving terecht kan. Er zijn momenteel wat technische problemen met een aantal browsers waardoor de Mijn Vandebron omgeving niet goed werkt. Aan dit probleem wordt inmiddels hard gewerkt om het op te lossen. Wanneer dit gelukt is ontvang je hierover uiteraard bericht per e-mail. Ik vertrouw erop dat je hiermee voldoende geïnformeerd bent. Met vriendelijke groet, Joris, Serviceteam Vandebron

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Deze klacht is zojuist door Van de bron in behandeling genomen

Alle klachten die gemeld zijn door hillemine