Klacht: Geen ontbijt

op 01 juni 2017 over HEMA in de categorie Warenhuizen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik stond om 09:58 in de rij en toen ik aan de beurt was vertelde de medewerkster me dat de ontbijtjes op waren terwijl er nog stokbrood lag en er was nog ei, ze bood ook niks anders aan heel vervelend. Ik wilde niet in discussie gaan en kreeg een harde sorry in mijn gezicht. Ik dacht dat hema klantvriendelijk was maar ik weet nu beter. (Locatie naaldwijk)

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden als hema zijn klantvriendelijkheid laat zien door iets anders aan te bieden en niet met een harde sorry in mijn gezicht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over HEMA

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over HEMA nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Anotijn