Klacht: Geen levering

op 26 juni 2017 over Sarenza.nl in de categorie Internetshops - Schoenen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Schoenen besteld, betaald, email ontvangen, uw schoenen zijn er binnen 2-3 dagen, niet dus. Ik waag me niet eens aan de klantenservice, kan mijn tijd wel beter besteden. Ik geef ze deze week nog en als er dan nog niets is, dan onderneem ik stappen.

Gewenste Oplossing:

Schoenen of geld terug.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Sarenza.nl

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Sarenza.nl nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Rhaeve