Klacht: geen levering

op 30 mei 2017 over Sarenza.nl in de categorie Internetshops - Schoenen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Schoenen die ik heb besteld en betaald zijn niet geleverd. Na een mail van Sarenza over vertraging heb ik niets meer gehoord. Op mails van mijn kant wordt niet geantwoord, telefonisch is Sarenza niet bereikbaar.

Gewenste Oplossing:

Wanneer mijn mail wordt beantwoord, ik een medewerker aan de telefoon kan krijgen en mijn bestelling wordt bezorgd, dan kan is het voor mij klaar. Sarenza gaf al na een week 20% korting op een volgende bestelling, maar hier kunnen ze lang op wachten. Ik wacht nu reeds een maand.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Sarenza.nl

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Sarenza.nl nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door [email protected]