Klacht: Geen koudwater + defect minibar

op 02 mei 2016 over booking.com in de categorie Online Reisbureaus

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Geen koudwater mogelijk volgens technieker van hotel. Alle hotellen hebben warm water volgens personeel van lobby. (Klopt niet, ik ben na 5 dagen van ibn battuta gate hotel movenpick overgestapt naar hier. Daar werkte alles perfect) Minibar dat niet werkt. wordt ook niet vervangen.

Gewenste Oplossing:

Als ze met oplossingen komen ga ik tevreden zijn. Niet met uitleg waarmee ik niets ben

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over booking.com

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over booking.com nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Bayram.abdullah0@gmail.com