Klacht: Geen internetverbinding

op 31 mei 2016 over Tele2 in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Van meet af aan viel de verbinding regelmatig weg en sinds een paar weken heb ik helemaal geen verbinding meer. Medewerkers worden afgeschermd met een virtuele assistent, een forum waar je geen persoonlijke gegevens op kunt vermelden en een telefoonnummer waar je te horen krijgt dat je beter later nog eens terug kunt bellen. Ik heb al 3 klachten ingediend maar daar wordt niet op gereageerd.

Gewenste Oplossing:

Ik wil kunnen internetten, daar betaal ik uiteindelijk voor en daarvoor wil ik persoonlijk contact met een medewerker.
En anders, ik geen internet, Tele2 geen geld en ben ik natuurlijk ook klant af.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Tele2

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Tele2 nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door E.Nijhuis