Klacht: Geen internet

op 22 mei 2021 over KPN in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Helaas moet ik mij weer melden. Geen internet kan nog dagen duren. Er is mij een dongel toegezegd. Er wordt wat anders toegestuurd voor TV ontvangst. Dus verkeerd. Weer bellen maar de man verteld mij u hebt pech kan je niet meer helpen. Dus weer geen internet verbinding. Misschien is het volgende week klaar maar een dongel krijg je niet.
Eerst wordt er wat toegezegd maken een fout en wordt niet hersteld.

Als iemand van KPN nogmaals de moeite wilt nemen mijn nummer is 0621288930
Postcode 3831jx nr.2

Gewenste Oplossing:

Dat ik geholpen wordt om verder te werken

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over KPN

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over KPN nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Henk Frolich