Klacht: Foute informatie daardoor foute aankoop

op 25 mei 2020 over Nespresso in de categorie Koffie

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Beste
Mijn Nespresso toestel was stuk, behalve de melkschuimer. Ik ben zaterdag langsgegaan in de winkel Nespresso te Leuven en daar heeft men mij gezegd dat ik telefonisch een onderstel kon kopen voor de melkschuimer. Gisteren heb ik online een nieuwe toestel Vertuo gekocht in de veronderstelling dat ik mijn melkschuimer nog zou kunnen gebruiken. Nu zegt men telefonisch bij Nespresso dat ik een onderstel niet apart kan kopen.
Men heeft mij dus foute informatie gegeven, alhoewel twee verkopers in de shop van Leuven hebben gezegd dat dit geen probleem zou zijn.

Gewenste Oplossing:

Als ik onderstel voor melkschuimer apart kan kopen zoals men mij beloofd heeft in de winkel in Leuven

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Nespresso

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Nespresso nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Fabienne1967