Klacht: Pasje kwijt: eerst een nieuw pasje van 25 euro, dan pas opzeggen.

benmoeklacht op 01 maart 2013 over fit for free in de categorie Sportclub/-school

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Bij fit for free abonnement opgezegd. Ze schreven na de datum nog geld af. M’n dochter was haar pasje kwijtgeraakt. Dat moest ingeleverd worden, anders 2,95 euro per maand.
Bovendien kon m’n dochter het laatste half jaar niet sporten vanwege ziekte. Maar hier konden we niets mee, we moesten tot het einde betalen (sep 2011)
Vanaf september 2011 tot onlangs kon niet geincassood worden vanwege roodstand. Toen rekening weer boven nul kwam, schreef fit for free weer geld af: 5,90, 129, 2,95. Die 129 was voor aanmaningskosten die wij nooit per brief ontvangen hebben.
Gebeld: eerst moet een nieuw pasje van 25 euro gemaakt worden, dan kunnen we pas definitief opzeggen.
Bellen is duur 0,40 cent per minuut, dus dat doe ik maar niet. Bij email contact duurt het lang voordat er antwoord komt.
Antwoord van hen:
Ja, helaas moet er eerste een nieuwe pas aangeschaft worden voordat het abonnement beëindigd kan worden. De kosten die zijn afgeschreven zijn inclusief aanmaningskosten.
Bij verlies of diefstal of anderszins in het ongerede raken van de Fit For Free-pas, blijft de betalingsverplichting voor het lopende lidmaatschapsjaar onverminderd van kracht. Een vervangende pas kan tegen betaling van € 25,- worden verkregen.

“Na beëindiging van het lidmaatschap kan de Fit For Free-pas , die dan nog de functie van kortingspas heeft, behouden worden.
De vergoeding hiervoor bedraagt 2,95 per maand. Betaling dient maandelijks via automatische incasso te geschieden.
Deze betaling is verschuldigd tot dat de pas is ingeleverd bij de Fit For free-vestiging.”

Ze hebben in mijn ogen zeer agressieve wijze van nog geld bij mensen die opgezegd hebben, weg te halen.
WAARSCHUWING: als je lid zou worden, bijvoorbeeld voor een jaar, zeg dan tegelijk op voor over dat jaar. Ga bij opzegging naar de vestiging en vraag een bewijs dat je je pasje ingeleverd heb.
Ze geven aan dat van dat pasje het in de algemene voorwaarden staat, denk in de hele kleine lettertjes.
DUS BESEF: verlies je pasje daar niet, dat kost je als je definitief wilt opzeggen aan het einde ook nog eens 25 euro.

Gewenste Oplossing:

Dat fit for free de opzegging volledig accepteert, en niet dat we in de vestiging een nieuw pasje moeten maken, om vervolgens dan direct op te kunnen zeggen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over fit for free

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over fit for free nog niet in behandeling is genomen.

fit for free

Heeft op 25 maart 2015 om 10:56 geantwoord

Geboden Oplossing:

Wij nemen elke klacht serieus en zijn daarom naast vragen gericht aan onze klantenservice per 1-1-2015 gestart om ook klachten op Klacht.nl in behandeling te nemen. Tegelijkertijd zien ook wij dat er klachten uit het verleden zijn die reeds zijn afgehandeld echter niet via Klacht.nl. Mocht je over deze klacht nog vragen hebben, mail dan naar [email protected] en we nemen spoedig contact met je op!

Met vriendelijke groet,

Het Webcare team van Fit For Free.

Alle klachten die gemeld zijn door