Klacht: Constant telefonisch lastig gevallen ondanks bel mij niet register melding

op 19 december 2017 over Zakelijk Voordeel in de categorie Energieleveranciers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Als B&B eigenaar in 1 week tijd 3x (!!) gebeld door Zakelijk Voordeel.
Ik ken hen niet, heb geen contract oid bij hen, dit is dus pure telefonisch terreur om klanten te vinden. Vrijdag gemeld dat ik niet geinteresseerd ben , ik ken hen niet en dat ik ook niet wens te worden gebeld in de toekomst. Punt. Maandag belden ze mij opnieuw (weer een ander) met hetzelfde verhaal (goedkoper energie etc) Ik zeg: “hallo, ik sta in het bel-mij-niet register! En heb vrijdag al gezegd niet meer gebeld te willen worden! En nu vandaag (dinsdag) opnieuw….weer gebeld. Om beroerd van te worden. Klacht ingediend bij KvK, Consuwijzer en de Autoriteit Consument en Markt (op aanraden vd KvK) . Hopenlijk worden ze op de vingers getikt

Gewenste Oplossing:

Dat zij mij nooit meer bellen! Nee is nee ! Bel-mij-niet register walsen ze overheen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar Zakelijk Voordeel over deze klacht.

Alle klachten die gemeld zijn door hettyz