Klacht: bij aflevering al kapot

op 15 juni 2015 over Leen Bakker in de categorie Woonwarenhuizen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

In december heeft mijn moeder een bankstel gekocht. Bij aflevering bleek de armleuning al kapot. Mijn moeder heeft gebeld en is langs gegaan bij de filiaal. Ze moest maar een mail sturen. Mijn moeder is in de 70 en niet handig met computers. Met kerst hebben mijn broer, zus en ik een mail gestuurd naar het mailadres dat mijn moeder mee had gekregen. Dat mail adres bleek niet te kloppen. Inmiddels januari bel ik naar leenbakker met de klacht en krijg ik opnieuw een mailadres en zodra de mail binnen is wordt het in behandeling genomen.
Tot op heden hebben wij geen bericht terug ontvangen en als ik bel dan weet de klantenservice ook niet meer wat ik nog meer kan doen.

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden als de bankstel bij mijn moeder opgehaald word en vervangen door een exemplaar zonder mankementen. want van een product dat je nieuw in de winkel koopt en door de winkel wordt geleverd mag ik wel een volledig product verwachten.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Leen Bakker

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Leen Bakker nog niet in behandeling is genomen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Leen Bakker in behandeling genomen

Alle klachten die gemeld zijn door Sonja de Kraaij