Klacht: Beweren dat ik niet heb betaald

Betsy15 op 14 september 2021 over Groupon in de categorie Coupon Sites

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb op 20 juli 2021 een groupon bon gekocht om uit eten te gaan. Nu kreeg ik een mail van klarna dat er niet is betaald. Deze is direct betaald aan groupon en idd niet aan klarna. Ik heb 2 x goed correct contact gehad met klarna en hun zouden me verder helpen. Maar het beste is groupon te bellen. Die niet bereikbaar zijn omdat alle medewerkers thuis werken. Einde bericht. Ja daar ben ik dus niet mee geholpen..

Gewenste Oplossing:

Dat hun regelen dat het goed is betaald. Hier zijn bewijzen van dat het zeker is betaald.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Groupon

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Groupon nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Betsy15