Klacht: beloofden niet nakomen, klanten in de steek laten

op 16 februari 2018 over Groupon in de categorie Coupon Sites

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

op 19-01-2018 was mijn man jarig en we hebben een groupon deal gekocht en gereseveerd.Toen we daar kwammen, zaggen we het bord dat zij gesloten was. We hebben meerdere malen contact met groupon opgenomen met 7 emails heen en weer. we krijgen 2 keer emails van Groupon dat we credit van hun zal krijgen. maar een paar dagen later krijgen we weer een email van hun dat Groupon geen oplossing van mij heeft en zij willen hun belooftes niet nakomen. ik ben echt boos op die manier die zij de klanten behandelen.

Gewenste Oplossing:

geld terug

Bericht van Robin van Klacht.nl

9 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Groupon

Bericht van Robin van Klacht.nl

9 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Groupon nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door huongDang