Klacht: aqua m4 opgestuurd voor reparatie, niemand weet waar mijn toestel is

op 02 augustus 2016 over Sony in de categorie Electronica Merken

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Sony heeft mijn telefoon voor reparatie opgestuurd naar dynafix, nog nooit zo’n onprofessionele organisatie meegemaakt, na 4 weken weet nog steeds niemand waar mijn telefoon is, er is geen supervisor op de vloer, en alleen mail contact is mogelijk via Sony & Dynafix.
Nooit meer een Sony want hun service is rond uit onprofessioneel en brutaal, als Dynafix geen antwoord op jou vraag heeft word er gewoon opgehangen aan je oor, wacht nu al 5 weken en nog geen nieuws over mijn telefoon

Gewenste Oplossing:

ik wil niets meer met Sony te maken hebben, en wil kosten van telefoon terug en belkosten die ik tevergeefs heb gemaakt

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Sony

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Sony nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door nooit meer sony