Klacht: Geen proefrit

LadyCroft op 04 februari 2019 over Albers Autos in de categorie Autodealers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Zaterdag 2 Feb 2019 netjes van tevoren gebeld met de vraag of de VW Beetle nog beschikbaar was en ik kon komen kijken. Dit was geen probleem. Ik heb een uur gereden naar het bedrijf. De auto zag er op het eerste gezicht prima uit, op een lelijk overgespoten stuk na. De eigenaar vertelde mij dat er geen roest onder zat, omdat het aluminum was. Dit heb ik nagevraagd en dat bleek niet zo te zijn. Toen wilde ik wel een proefrit maken, maar wat schetste mijn verbazing? Ik MOCHT GEEN PROEFRIT MAKEN. Ik was eerlijk gezegd nogal verbouwereerd hierover en dacht dat de eigenaar misschien dacht dat het vroor? Er was namelijk wat natte sneeuw gevallen die dag, maar het was 3 graden boven nul. Hij kwam met een vaag verhaal dat een echtpaar de dag ervoor met een proefrit in de sloot was beland en hij daardoor voor €6000 in het schip was gegaan. Hij was er niet voor verzekerd (?). Okay, ik zei dat het zijn goed recht was om dit niet te willen. Vanzelfsprekend ging ik de auto niet kopen en vroeg hem wat hij voorstelde. Toen zei hij doodleuk dat hij laatst een auto had verkocht zonder dat die persoon een proefrit had gekocht.
Ik wilde nog wel even de motor hören lopen. Die ging met een piepend geluid aan, dit bleek ‘een kwaal van alle Volkswagens’ te zijn, oftewel de startmotor moest vervangen worden.
Ik vraag me af hoe deze man auto’s verkoopt.

Gewenste Oplossing:

Ik zou graag excuses willen krijgen en willen weten waarom ik niet mocht rijden. Omdat ik een vrouw ben soms? Of omdat de auto niet goed was??

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Albers Autos

Reactie van de melder van de klacht

3 jaren geleden - De eigenaar wil niet reageren op mijn klacht. Precies de reactie die ik had verwacht! Hopelijk zijn toekomstige geïnteresseerden op hun hoede bij dit bedrijf en rijden ze niet voor niets erheen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Albers Autos nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door