Klacht: Achterstallige betaling

op 30 mei 2017 over H&M in de categorie Kledingwinkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb een tijdje geleden een badpak gekocht via de H&M site. Bij het afronden van de betaling heb ik aangegeven dat ik met een cadeaukaart wilde betalen en heb vervolgens het kaartnummer en de pincode van de cadeaukaart ingevoerd en vervolgens bleef er nog een bedrag over van 4,95, de verzendkosten.

Nu heb ik al tweemaal een mail gekregen dat ik een achterstallige betaling heb met een bedrag van 39,95. Dit klopt dus niet, omdat ik heb betaald met een cadeaukaart van 35,-. Dit heb ik al tweemaal helemaal uitgelegd in een mail en alsnog blijf ik die mails van hun ontvangen.

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden als H&M hun administratie gaat controleren en zien dat ik heb afgerekend met Eem cadeaukaart en dat er dus een kleiner bedrag overblijft om te betalen.

Alle klachten die gemeld zijn door Lschrurs