Klacht: aanvraag van bankpas duurt lang

op 20 juli 2012 over Rabobank in de categorie Banken

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 22 juni 2012 is mijn portemonnee met daarin ook mijn (rabo)bankpas gestolen. Ik ben diezelfde dag nog naar de rabobank Heiloo gegaan om mijn pas te laten blokkeren en een nieuwe pas aan te vragen. Deze nieuwe pas moest er 29 juni zijn, maar is niet gekomen. Na lange tijd gewacht te hebben ben ik vervolgens op maandag 9 juli maar verhaal gaan halen en heb ik opnieuw een bankpas aangevraagd. Deze bankpas zou er ook binnen een week moeten zijn, maar kwam weer niet. Vandaag, 18 juli, ben ik naar dezelfde rabobank gegaan om voor de 3e keer een nieuwe pas aan te vragen. Vandaag kreeg ik te horen dat omdat mijn oude pas, die gestolen is, geblokkeerd is ik geen nieuwe pas aan kon vragen. Nu zou alles wel goed geregeld worden, maar het grootste probleem voor mij is nu dat ik vrijdag aanstaande op vakantie moet zonder een bankpas, dus zonder de mogelijkheid geld op te nemen.

Gewenste Oplossing:

Het is heel simpel; ik wil nu een bankpas voordat ik op vakantie ga

Alle klachten die gemeld zijn door MaxHeilig