Klacht: Aanmaning en incassokosten ontvangen

op 29 juni 2016 over Basic Fit in de categorie Sportclub/-school

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb een aantal maanden betalingsachterstand maar ik heb daar nooit betalingsherineringinen van gehad. Basic fit zegt dat ze wel gestuurd hebben maar ik heb ze nooit ontvangen. Nu krijg ik opeens een aanmaning dat ik 3 maanden moet betalen en ook nog eens incassokosten. Die drie maanden wil betalen conform het abonnement maar ik ga die incassokosten niet betalen omdat die onterecht zijn in mijn ogen omdat ik nooit herinneringen heb ontvangen.

Gewenste Oplossing:

Als de incassokosten niet betaald hoeven worden

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar Basic Fit over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Basic Fit in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat Basic Fit een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Basic Fit

Heeft op 29 juni 2016 om 14:20 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste Roel,

Bedankt voor je bericht.

Voor deze ene keer heb ik de extra kosten t.w.v. €7,50 kwijt gescholden. Je bent weer bij met betalen. De volgende incasso zal rond 10-8-2016 zijn voor de maand augustus.

Ik wens je nog een fijne dag.

Met vriendelijke groet,

Dustin van Basic-Fit

Alle klachten die gemeld zijn door Roel28