Klacht: aangenomen zonder MBO opleiding

Nvt nvt op 16 maart 2018 over LOI in de categorie Opleidingen en cursussen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ergens in 2008, toen ik nog bezig was met mijn MBO opleiding, zat ik rond te neuzen en te oriënteren voor een vervolgopleiding. Ik zag online studies en dacht bij mezelf: dat lijkt mij ook wel wat…

Na MBO komt de HBO. Ik heb mij ingeschreven en destijds vroegen zij ook om een B S N nummer. Ik ben zonder pardon “aangenomen” zonder dat er werd gevraagd om mijn MBO diploma, die ik nog niet had en pas later had (paar jaar later). Goed, na eerste studiepakket, ik gaf meteen aan: schrijf mij uit! Dit is helemaal niet wat ik wil. Een beetje een te grote brochure thuis ontvangen.

Wat gebeurde er toen? Ik had blijkbaar geschreven voor minimaal een jaar opleiding. Dus ik mocht lekker voor het hele jaar studiegeld betalen wat boven de 1000 euro was over dat jaar. Goed. Ik weigerde om te betalen en zij bleven brieven sturen en op cowboy manieren het geld van mij afdwingen. Ik, zijnde een jonge jongetje, die er verder niet veel van afwist, heeft het geld netjes in termijnen betaald.

Nu, jaren later, voel ik mij super genaaid en heb ik de grooste nasmaak van die idioten van een organisatie die groot zijn geworden door kleine jongetjes als mij van destijds gewoon hun geld af te troggelen. Hoe kan ik nou ingeschreven worden zonder een MBO diploma. Is dit uberhaupt wettelijk toegestaan?

Dit is het begin. Ik zal dit in de media en social media onder aandacht brengen en breng het desnoods naar kassa.

Gewenste Oplossing:

Simpelweg; mijn geld terug. Zonder rente, zonder extra wat dan ook. Ik wil gewoon mijn geld terug die van mij is afgetroggeld!

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over LOI

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door LOI in behandeling genomen

Bericht van LOI

4 jaren geleden - Beste heer/mevrouw, Hartelijk dank voor je bericht. Ik wil graag voor je nagaan wat de situatie is en wat ik eventueel voor je kan betekenen. Om dat te kunnen doen heb ik wel meer informatie nodig. Op dit moment heb je geen gegevens achtergelaten en kan ik je derhalve ook niet verder helpen. Ik wil je vriendelijk verzoeken je cursistennummer achter te laten in een reactie op dit bericht. Met vriendelijke groet, Thirza LOI Webcare

Reactie van de melder van de klacht Nvt nvt

4 jaren geleden - Beste Thirza, heel fijn dat ik zo snel een reactie krijg, wat ik niet krijg via jullie normale wegen van communicatie. Complimenten daarvoor naar jouw persoonlijk en niet voor LOI. De situatie is heel simpel. Hier is mijn cursistennummer: 100318096. Corrigeer mij als ik het verkeerd heb. Ik heb mij ingeschreven voor een opleiding van het HBO, terwijl ik nog geen MBO diploma had. Ik verwacht dan een brochure of iets in die richting, omdat ik erg van oriënteren ben en zat rond te kijken. Toen ik er vanaf wou zien kreeg ik het schrikbarende bericht dat ik 1005 euro moest betalen, als een snotneus van een jongetje van nog geen 18 jaar! Ongelofelijk. Gewoon op een cowboymanier is mijn geld afgetroggeld in die tijd! Ik heb er een ongelofelijk nare smaak van achtergehouden en ik weet als een feit dat het niet meer mogelijk is, maar ben toch de dupe van geworden en er is nooit naar omgekeken. Ik vraag mij dan ook af hoeveel mensen er dan wel niet de dupe van zijn geworden. Ik ben zeer benieuwd met welke oplossing u komt. Hoe dan ook; alvast bedankt. Groetjes,

Reactie van de melder van de klacht Nvt nvt

4 jaren geleden - Waarom krijg ik een e-mail dat mijn klacht niet in behandeling wordt genomen?

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat LOI een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

LOI

Heeft op 19 maart 2018 om 13:48 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste heer,

Wij vinden het erg jammer om te vernemen dat u het op deze manier ervaart. Na een administratieve controle is gebleken dat wij op 25-6-2009 een inschrijving van u via onze website hebben ontvangen. Bij dergelijke inschrijving wordt altijd gevraagd of u akkoord gaat met onze algemene voorwaarden. In deze situatie is dus sprake van een inschrijving waarbij u akkoord bent gegaan met onze algemene voorwaarden. Dit is geen aanvraag voor een studiegids geweest. Uw keuze wordt nogmaals van uw kant per mail bevestigd op 17-7-2009.

Het is mogelijk om uzelf alvast in te schrijven voor deze studie zonder aan de vooropleidingseisen te voldoen. Wij stellen onze studenten zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de toelatingseisen. Het bestuderen van lesmateriaal en het maken van opgaven is wel mogelijk wanneer u nog niet aan de toelatingseisen voldoet. U kunt echter geen examens afleggen totdat uw vooropleidingsgegevens zijn geaccordeerd.

Wij hebben binnen de bedenktermijn geen verzoek ontvangen om de desbetreffende studie te beëindigen. Om deze reden is de studie voortgezet. Vervolgens is uw opleiding op uw verzoek gestopt na het eerste leerjaar. Voor deze periode is een betalingsregeling getroffen die inmiddels is voldaan.

Een berichtgeving omtrent een klacht die niet in behandeling wordt genomen is bij ons niet bekend. Indien deze e-mail afkomstig is van de LOI, wil ik u verzoeken om het contactnummer kenbaar te maken.

Om bovenstaande redenen zijn wij van mening dat het reeds betaalde bedrag terecht in rekening is gebracht. Wij zullen uw verzoek om het bedrag met terugwerkende kracht te restitueren niet honoreren.

Ik ga ervan uit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Indien u nog vragen heeft, wil ik u verzoeken om deze te stellen via [email protected]

Met vriendelijke groet,
Alain, LOI Webcare

Nvt nvt

Heeft op 19 maart 2018 om 14:15 geantwoord

Dat is niet waar. Kunt u dit bewijzen? Ik vind het jammer dat u zomaar zo een conclusie trekt. Ik heb namelijk de studie echt niet na het eerste lesjaar stopgezet. Dat was vrijwel zeker na een of max twee maanden. De regel was inderdaad dat ik het hele eerste jaar verschuldigd ben, ongeacht of ik wel of niet alle lesmateriaal van dat jaar heb ontvangen.
Tuurlijk erken ik ook gewoon mijn fout, maar waarom zouden jullie dat überhaupt doen? Het accepteren van studenten, zonder te kijken naar een geldige vooropleiding. Daarin zouden jullie toch wel een adviserende rol in moeten hebben? Ik heb gewoon een hele grote fout gemaakt en nogmaals; dat erken ik zeker, maar vind het jammer dat ik er op zo een manier voor ben gestraft. Het gaat niet om een kleine bedragje, maar om 1005 euro. Ik vond jullie agressieve houding ook niet prettig en kon niets anders in die tijd.
Ongeacht, jullie hebben nu wel de inschrijfprocedure en alles gewijzigd. Ik ben blij dat jullie toch nog wat hebben kunnen doen met mijn situatie en waarschijnlijk van anderen, maar vind het dan wel net zo netjes dat jullie deze ervaring van mij kunnen afronden met een coulance. Jullie zijn toch geen instantie die alleen geld wil maken hoop ik? Jullie zijn toch een kennisinstituut? En TUURLIJK begrijp ik dat er misschien kosten zijn verbonden aan de eerste 1,5 maand van zowel verzendkosten, administratiekosten en dergelijke, maar toch echt geen 1005 euro?
Zouden jullie dit AUB willen overwegen en mij tegemoet komen. Al krijg ik de helft terug, ben ik blij. Het gaat mij uiteindelijk toch echt om het principe. Ik wil dit gewoon achter mij zetten en dit hoofdstuk sluiten. Nu heb ik een soort van trauma voor elke keer als ik LOI zie.
Nogmaals; ik hoop dat u het goede doet en mij hierin tegemoet kunt komen... alvast zeer hartelijk bedankt en ik heb er het volle vertrouwen in dat u het goede gaat doen! Dank dank

Bericht van LOI

4 jaren geleden - Beste heer, De inschrijfprocedure is bij ons vooralsnog hetzelfde gebleven. Op onze website en in onze studiegidsen worden de toelatingseisen voor een opleiding vermeld. Wanneer je je inschrijft voor een opleiding, vertrouwen wij erop dat je kennis hebt genomen van de opleidingsinformatie, waaronder deze toelatingseisen, en een weloverwogen beslissing neemt alvorens je in te schrijven. Na inschrijving word je meermaals verzocht je toelatingsdocumenten aan te leveren. Wanneer je toelating is goedgekeurd door de commissie, worden de examens vrijgegeven en kun je deelnemen aan de examens. Wanneer blijkt dat je niet in het bezit bent van de juiste documenten voor toelating heb je de mogelijkheid de opleiding te volgen, maar nog geen examen af te leggen tot je toelaatbaar bent. Toelating kan vervolgens alsnog gebeuren wanneer je bijvoorbeeld een toelatingstoets af legt. Daarnaast is het ook mogelijk om van de wettelijke bedenktijd van 14 kalenderdagen gebruik te maken, wanneer je van de opleiding af ziet. Na jouw inschrijving is er een bevestiging gezonden per e-mail op 17-7-2009 en per post op 20-7-2009. Jouw eerste lespakket is ook gezonden op 20-7-2009. Op 26-10-2009 heb je bij ons je verzoek tot beëindiging van de opleiding ingediend. Dit was reeds ruim buiten de wettelijke bedenktijd van 14 kalenderdagen waardoor jouw opleiding volgens de reguliere voorwaarden is beëindigd. Op 17 november heb je telefonisch aangegeven dat jij de inschrijving niet zelf hebt gedaan en dat dit bij meerdere instanties is gebeurt onder jouw naam. Wij hebben jou toen geadviseerd aangifte te doen bij de politie indien er inschrijvingen onterecht onder jouw persoonsgegevens gedaan worden. Er was ook een mogelijkheid geboden om onderbouwende documentatie aan te leveren om een uitzondering op de voorwaarden te kunnen onderzoeken. Hierop hebben wij echter geen reactie meer mogen ontvangen. Het gezonden lesmateriaal is ook destijds niet aan ons retour gezonden binnen de bedenktijd. Er is helaas nergens uit gebleken dat je de opleiding niet zelf hebt aangevraagd. Uit je huidige bericht kan ik opmaken dat je de inschrijving inderdaad destijds zelf gedaan hebt. Je hebt ook met je contactpersoon van de Klachtenunit meermaals contact gehad per e-mail over de inschrijving en beëindiging van de opleiding. Samen met onze Klachtenunit waren er toen afspraken met jou gemaakt over de afhandeling. Na jouw laatste e-mailbericht van 26-11-2010 hebben wij ook niks meer vernomen. Wij hebben jou op 10-12-2010 een bevestiging gezonden dat de kosten geheel waren voldaan. Het is helaas niet mogelijk om alsnog een uitzondering op de voorwaarden te geven over een opleiding uit 2009. Er zijn destijds mogelijkheden geboden, maar daar is geen gehoor aan gegeven. Wij kunnen jou hierin geen oplossing meer bieden. We betreuren het om te vernemen dat je jaren nadien er nog een vervelende nasmaak aan hebt, maar we kunnen je helaas niet tegemoetkomen. Met vriendelijke groet, Thirza LOI Webcare

Reactie van de melder van de klacht Nvt nvt

4 jaren geleden - Beste Thirza, Dank voor de heldere uitleg. Ik heb inderdaad erkend dat het mijn fout is. Als u zegt dat er helemaal geen mogelijkheid is tot uitzondering om de lasten enigszins te verlagen, dan geloof ik u en hou ik het hierbij. Ik vind het inderdaad heel jammer, maar dat is dan een dure les geweest. Toch ben ik van mening dat er beter gecommuniceerd kon worden over de voorwaarden (zoals duidelijk aangeven dat je meteen gebonden bent tot kosten) en niet verborgen in de voorwaarden. Goed. Ik hou het hierbij en vind het ondanks alles heel fijn dat je de tijd hebt genomen om het op een vriendelijke en duidelijke manier uit te leggen. De nasmaak is al wat weg. Ik hoop dat jullie toch hiermee wat kunnen om het proces te verbeteren in de toekomst. Dank en fijne dag. Groetjes,

Reactie van de melder van de klacht Nvt nvt

4 jaren geleden - Hoi beste mensen van LOI! HOewel ik heb aangegeven niet meer hierop in te gaan, ben ik een leuk programma tegengekomen. Zie hieronder: https:www.youtube.comwatchvWNdD_RqrTaE Ik denk dat ik mij daarvoor ga aanmelden en mijn verhaal ga doen. Of dat goede publiciteit voor jullie zal zijn I don't know. Tot snel! Groetjes,

Alle klachten die gemeld zijn door Nvt nvt