Klacht: 2x betaald

op 26 oktober 2017 over The Body Shop in de categorie Verzorgingsprodukten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Beste bodyshop,

Ik was afgelopen 15 oktober bij jullie filiaal in Utrecht hier heb ik een aantal producten gekocht en netjes afgerekend helaas was er een pinstoring.
nu zie ik tot mijn verbazing dat ik 2x betaald heb.Wel erg duur voor 2x de vanille scrub twee mini shampo en 2x tonic water waarvan 1 de halve prijs zou moeten zijn. Ik winkel graag bij jullie maar 2x betalen vind ik niet nodig. Graag verneem ik van jullie zodat dit kan worden opgelost.

met vriendelijke groet
Joyce Hellinga
0621637888

Gewenste Oplossing:

Graag zie ik de 30,65 weer netjes terug op rekeningnummer NL07RABO0346187109

Alle klachten die gemeld zijn door joycceeee