Klacht: Volstrekt inadequate maar wel dure hulp

op 26 mei 2020 over Microsoft in de categorie Software

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Sinds vorige week donderdag kan ik niet meer in mijn Hotmail komen via deze i[af van Apple. Voordien ging dat prima. Nu stokt, het laden al en wordt niet voltooid. Ik heb dat probleem voorgelegd aan de online hulp van Microsoft en moest toen 50 euro betalen, eerst 1 en toen 49. Vervolgens kreeg ik alleen zinloze vragen, zoals, bent u uw wachtwoord vergeten of bent u gehackt Of zinloze suggesties als, probeer in te loggen of maak een nieuw wachtwoord aan. Als ik trachtte uit te leggen wat er wel aan de hand was, kreeg ik alleen weer diezelfde vragen. Er is geen enkele serieuze poging gedaan om me te helpen, terwijl ik in mijn mappen allerlei belangrijke informatie heb waar ik nu niet bij kan. Wel 50 euro geïnd.

Gewenste Oplossing:

Als ik weer in mijn Hotmail kan.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Microsoft

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Microsoft nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door mariavlasblom