Klacht: BTW factuur zakkelijke aankoop telefoon schijnt nogal een moelijk probleem te zijn bij Vodafone

Roetje1 op 17 januari 2022 over Vodafone in de categorie Mobiele Telefonie

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Bij Vodafone begin december 2021 een zakelijk Red Pro Connect abonnement online afgesloten.Door ons strenge spamfilter zijn de eerste mails van Vodafone verwijderd. In deze eerste e-mails zaten kennelijk het contract en een pakbon(?), (en geen factuur van de aankoop telefoon) verwerkt. Na aanpassing van ons spamfilter, en een telefoontje naar de klantenservice is wel het contract, maar niet de pakbon ontvangen.
Zonder het hele verhaal van de vele telefoontjes die ik daarna gespendeerd hebt, hier te vertellen, blijkt dat Vodafone Zakelijk GEEN BTW FACTUUR kan of wil leveren, die voldoet aan de eisen van de belastingdienst voor de aankoop van deze telefoon.
We praten niet over een aankoop van een goedkoop mobieltje, maar over een telefoon van ruim 1.300 euro. Daar zit een flink btw bedrag(ongeveer 230 euro) in die ik in de voor-aftrek wil aftrekken in mijn btw aangifte.Naar dat bedrag kan ik nu naar fluiten, dat kost mij dus 230 euro in deze situatie.
Afgezien daarvan verlangt de belastingdienst van mij dat ik een zakelijke boekhouding er op na houd volgens de gestelde eisen. In het geval van de telefoon aankoop, wil ik een factuur die op een correcte, legale wijze in mijn boekhouding verwerkt kan worden, en dat kan nu niet.
Kortom:
Als ik een verfkwast bij de Gamma koopt van 4,50 euro, krijg ik netjes bij kassa een bonnetje met btw specificatie. Maar als je kennelijk (zakelijk) een telefoon koopt bij Vodafone van 1.300 euro, moet je de pakbon, of het contract maar creatief zien te verwerken in je administratie.
Overigens, hebben ze ten tijde van dit schrijven, kennelijk moeite om het op te lossen, want een oplossing heb ik nog steeds niet!
Dus zakelijk ondernemers, koop GEEN telefoon of telefoons bij Vodafone, want administratie technisch gezien klopt er helemaal niets van!

Gewenste Oplossing:

Vodafone behoort een btw factuur te leveren die voldoet aan de gestelde eisen van de belastingdienst over de aankoop van deze telefoon.
Geen pakbon of contract waarin op een incorrecte wijze wat getalletjes vermeld worden, maar een echte factuur!

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Vodafone

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Vodafone nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Roetje1