Klacht: Visapure stuk

op 14 mei 2016 over Philips in de categorie Electronica Merken

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Hallo mijn naam is Loïs Bregman. Sinds een paar maanden heb ik een Visapure van Philips. Toen ik de Visapure wou gaan gebruiken ging die opeens niet meer aan. Nou zeggen ze dat die waterdicht is, alleen toen mijn vriend de Visapure had geopend, om te kijken waarom die niet meer aan ging en niet meer oplaadt, zat er allemaal water in! Raar voor een product waarover ze beweren dat die waterdicht is.

Gewenste Oplossing:

Ik zou graag een nieuwe Visapure toegestuurd willen krijgen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Philips in behandeling genomen

Alle klachten die gemeld zijn door Lois bregman