Klacht: Pan kapot

Susan op 22 februari 2023 over Tefal in de categorie Huishoudelijke apparatuur

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Mijn bericht op Facebook van 10 januari 2023

(ingekort) Na anderhalf jaar gebruik gaat mijn pan kapot. De laag laat los. Niet intensief gebruikt, op inductieplaat, nooit op de oververhittingsstand gezet.
Als bewijs zijn foto’s bijgevoegd.

Antwoord Tefal op dinsdag 11 januari

(ingekort) Je geeft aan dat je een probleem hebt met de bodem van de pan. Als de anti-aanbaklaag gaat bladderen, bruin verkleurd is en de rode thermospot is haast niet meer zichtbaar, dan is je pan oververhit geweest.
Helaas valt oververhitting niet binnen de garantie.

Mijn conclusie: mijn bericht is niet gelezen, ik krijg een standaardantwoord. Immers, ik meld duidelijk dat mijn pan niet oververhit is geweest.

Mijn bericht aan Tefal (ingekort): De pan is niet oververhit geweest. In ik ben dan ook bang dat je mijn bericht niet goed gelezen hebt en mijn foto’s niet goed bekeken hebt. De bodem is NIET gaan bladderen. Maar de zijkant. Graag dus nog een nieuwe reactie en niet een standaard antwoord zoals hierboven.

Tefal: Mijn excuses dat jouw ervaring niet aan jouw verwachtingen voldoet. Jouw feedback wordt intern gedeeld met de verantwoordelijke productafdeling.

Ik: Nou, ik ben wel benieuwd naar de reden dat dit niet onder de garantie valt.
Van deze bewuste pan heb ik er twee tegelijk gekocht en aan de andere pan mankeert niets!
Foto van de andere pan die niet beschadigd is ook aan Tefal gezonden.

Tefal: Maar zoals je aan de binnenkant van de pan kan zien is dat hij bruin verkleurd is. Dit gebeurt alleen als de pan oververhit is geraakt.

Mijn bericht: Tefal is ervan overtuigd dat ik de pan oververhit heb, het bewijs zou zijn dat hij binnenin bruin verkleurd is. Als dat zo zou zijn zou de bodem zijn gaan bladderen. Immers die staat op de warmtebron. Maar het is de zijwand . Het bewijs dat jullie een smoes verzinnen zie je op de foto. Ik heb twee pannen tegelijk gekocht. Bruin van binnen, niet gebladderd. Ik zie dat er aardig wat klachten over Tefal staan op klacht.nl, met een oplossingspercentage van 1%. Ook op andere sites komt Tefal er niet zo goed vanaf. Veel klachten over anti-aanbaklagen die loslaten en proberen onder garantie uit te komen. Jammer, ik denk al 30 jaar dat Tefal een solide bedrijf is.
Ik verwacht uiteraard nog een reactie op dit bericht.

Gewenste Oplossing:

Na mijn klacht niets meer van Tefal vernomen. Ontzettend onbeschoft dus.
Ik lever twee foto's aan, daar is niet naar gekeken.

Oplossing: een normale klantvriendelijk reactie.
En ja, nu Tefal zich zo onbeschoft gedraagt lijkt een nieuwe pan de enige juiste oplossing. Immers, het valt onder de garantietermijn van twee jaar.

Bericht van Robin van Klacht.nl

9 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar Tefal over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Deze klacht is zojuist door Tefal in behandeling genomen

Alle klachten die gemeld zijn door Susan