Klacht: Smart phone Y Samsung

op 13 juli 2015 over Samsung in de categorie Electronica Merken

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Geachte mevrouw, heer,
25 Febr. 2015 heb ik een toestel v bovengenoemd merk gekocht. Nu ben ik een fast learner maar dit toestel is een drama om datgene te doen wat je wil doen. Onlangs ook v anderen gehoord. Het doet niet wat ík wil. De ene keer wél en de andere keer niet. Dit houdt zo op, kost veel tijd en energie en om maar niet over de frustraties te hebben. Ik verzoek u of ik dit toestel mag omruilen voor een andere wat niet zoveel hoofdbrekens kost. Ik hoop dat u begrip heeft voor mijn situatie, voor iemand die eigenlijk handen te kort komt voor allerlei andere zaken. U bij voorbaat dankend, met vriendelijke groet, Lakhsmi Smaling-Kharagjitsing

Gewenste Oplossing:

Nog niet

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Samsung

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Samsung nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Lakhsmi