Klacht: slechte zeer matige kwaliteit online bestelservice

op 19 juli 2012 over Kruidvat in de categorie Drogisterijen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

ruim een week geleden, bijna 10 dagen geleden heb ik een trampoline besteld, waaroor ik ook direct via mijn visacard heb betaald. er stond bij dat er nog ruim 10 op voorraad was en dat ik binnen een week bericht zou krijgen voor het maken van een bezorgafspraak. nu ruim een week verder bel ik ze op om te vragen waar het blijft en het enige dat ik te horen krijg is een magere excuus! en dat mijn geld wel weer gestort zal worden… ondertussen betaal ik al 10 dagen rente hierover en god weet hoelang het nog zal duren dat ik mijn geld terug krijg. ik heb gezegd dat ik mijn rente er ook over wil hebben… maar dat kon niet! waarom?! zij zullen er wel rente over krijgen op hun rekening… ik vroeg nog of ze nog een groter formaat hadden van de trampoline… die hadden ze wel, maar jah… daarvoor moest ik maar een nieuwe bestelling plaatsen, want zij konden dat niet aanpassen! dit is toch geen service!

Gewenste Oplossing:

niet! moet ik blij zijn dat ik kennelijk met een paar weken mijn eigen geld terug krijg!

Alle klachten die gemeld zijn door emirmustafa