Klacht: Romper niet ontvangen

op 29 mei 2020 over Teezily in de categorie Internetshops - Kleding

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik had begin mei een romper besteld voor Moederdag, nadat ik dit gezien had op fb. Vorige week heb ik bericht gekregen van Bpost dat deze ging geleverd worden en vandaag 2905 heb ik melding gekregen dat deze geleverd is, maar op een totaal ander adres. Heb contact opgenomen met Bpost en zij hadden een verkeerd adres doorgekregen van de afzender. Nu ga ik eens aankloppen op het verkeerde adres, in de hoop dat zij dat daar ontvangen hebben. Anders eis ik mijn geld terug !!

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn geld heb terug gekregen !!

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Teezily

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Teezily nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Robbesteens