Klacht: Romper besteld voor Moederdag maar nooit ontvangen.

op 18 mei 2020 over Teezily in de categorie Internetshops - Kleding

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 12-3-2020 heb ik een romper besteld voor Moederdag. Inmiddels zijn we 18-5-2020 en heb ik nog altijd niets ontvangen. Al meerdere keren heb ik teezily gemaild maar krijg altijd een standaard reactie over Corona en andere wazige oplossingen. Kortom ik zit vast. Heb een romper besteld die mijn baby nu nog aan kon en voor Moederdag was dus beetje overbodig als deze na meer dan 2 maanden nog geleverd moet worden.

Gewenste Oplossing:

De romper is overbodig. Graag krijg ik mijn goed terug. Wat bedraagt 30,89 euro

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Teezily

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Teezily nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Wouter van Beurden