Klacht: Retour van tas

wilmamakouty op 11 oktober 2019 over Omoda in de categorie Mode

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb een tas retour gestuurd en na verloop van tijd het bewijsje weggegooid. Omdat ik ervan overtuigd was dat hij al retour was. Nu blijken ze de tas niet te hebben ontvangen. En nu moet ik de tas betalen terwijl ik hem heb opgestuurd. Ze willen niet meedenken .

Gewenste Oplossing:

Als ze meedenken en met een nette oplossing komen. Ik heb geen tas waarom moet ik dan betalen. Ergens in het retour proces is iets nagegaan. Ik neem aan dat ze daar voorverzekerd zijn.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar Omoda over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Omoda in behandeling genomen

Reactie van de melder van de klacht wilmamakouty

1 jaar geleden - Nou die Omoda heeft een zeer slechte service. Moet de tas gewoon betalen ondanks dat ik die niet heb. Ze helpen niet mee met een oplossing en dwingen je gewoon te betalen. Ik adviseer iedereen om niks te kopen bij Omoda.

Alle klachten die gemeld zijn door wilmamakouty