Klacht: regeling diefstal

op 18 augustus 2016 over VanDijk in de categorie Boekhandel

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Sluit elk jaar voor mijn dochters verzekering (regeling) af. Dit jaar is bij de laatste proefwerkweek het boek: 886747 Na klar! 4h bronnenboek ontvreemd. Ik ga er dus bij inlevering van uit dat de schade gedekt is. Ontvang ik nu een faktuur met een bedrag van €50,60 (bij bol.com €20,-). Bij telefonische navraag blijkt dus dat ik al voor inlevering een melding had moeten doen en aangifte bij de politie (die hebben toch al niets te doen). Ik ben van mening dat van Dijk mij deze voorwaarden na afsluiten van de regeling toe moet sturen (zoals bij elke polis die ik afsluit) zodat ik weet hoe te handelen. Tevens sta ik nu voor een voldongen feit waar ik niets meer aan kan veranderen want ik ging er steeds van uit dat de regeling de schade zou dekken.

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden bij het crediteren van de faktuur, tevens meer duidelijkheid scheppen over de handelswijze bij schade e.d. door het toezenden van de polisvoorwaarden (c.q. regelingsvoorwaarden).

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar VanDijk over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door VanDijk in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat VanDijk een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

VanDijk

Heeft op 18 augustus 2016 om 10:06 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste heer/mevrouw Bouwens,

De regeling voor vervanging bij schade of diefstal is geldig vanaf het moment dat het boekenpakket voor het betreffende schooljaar wordt afgeleverd tot de inleverdag van dat schooljaar. Deze voorwaarden zijn het gehele jaar in PDF vorm te downloaden op onze website (http://vandijk.dialoogmanager.nl/content/Regeling_Schade_en_Verlies.pdf) en worden u tevens getoond wanneer u de regeling besteld tijdens het afronden van de boekenpakket bestelling voor dat schooljaar.

Zoals de instructies op het formulier dat voor de regeling moet worden ingevuld aangeven, moet er bij ontvreemding aangifte worden gedaan: \"doe dan altijd aangifte bij de politie. Stuur (een kopie van) deze aangifte mee met dit formulier\".

Het artikel dat geregistreerd staat als niet ingeleverd heeft ISBN 9789034533982 en kost elders € 43,35; wij factureren een nieuwprijs van € 44,65.

Indien u bereid bent van de ontvreemding aangifte te doen (dit kan online) en deze samen met het formulier dat bij de regeling hoort (https://www.vandijk.nl/webshop/download/cms/?file=Schadeformulier.pdf&category=none) naar ons toe te sturen, willen wij uit coulance de schadefactuur alsnog laten vervallen. Zonder deze documentatie zal de schadefactuur gehandhaafd worden.

Met vriendelijke groet,
VanDijk.nl

Reactie van de melder van de klacht C Bouwens

1 jaar geleden - Bedankt klacht.nl en natuurlijk ook van Dijk voor deze oplossing mvg C. Bouwens

Alle klachten die gemeld zijn door C Bouwens