Klacht: Redcoon stort mijn geld niet terug

op 12 augustus 2016 over Redcoon in de categorie Internetshops - Elektronica

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

4 juli heb ik een SSD hardeschijf besteld op Redcoon.nl. Dit product bleek een aantal dagen later echter niet meer leverbaar. Ik heb met de chatservice van Redcoon contact gehad en ze zouden mijn geld terugstorten. Dit is nu ruim een maand later nog steeds niet gebeurt. Ik heb meerdere keren mailcontact en contact via de telefoon gehad. Ze zeggen dat ze een nieuw systeem hebben en mijn betaling is kwijtgeraakt. Ze zijn ermee bezig. Onderwijl heb ik mijn geld nog steeds niet terug. Het bestelnummer is AUF-R-3672237 het incidentnummer is 160715-001278.

Gewenste Oplossing:

Ik wil mijn 96,35 terug op derksen.stijn@gmail.com (paypal).

Alle klachten die gemeld zijn door Stijn Derksen