Klacht: Phillip Plein polo’s 100% nep

op 08 augustus 2017 over Goeiemode.nl in de categorie Internetshops - Kleding

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb 2 polo’s gekocht van Phillip Plein. In eerste instantie duurde het al meer dan een maand langer qua levertijd. Nu blijkt ook dat de polo’s nep zijn. De afwerking vond ik al wat minder. Maar je gaat toch nog in het geode van de mensen uit. Nu heb ik echter de polo om te wassen naar een wasserette (Laundryland) gebracht en de polo kon de handwas daar niet eens aan. Het lijm is gewoon niet van de Phillip Plein kwaliteit. En dus nep. De binnenkant van de 2de polo zit het papier nog tegen de binnenkant aan van de tekst. Kan helaas maar een foto uploaden. Voor meer informative Mogen jullie contact met me opnemen. Maar deze twee polo’s zijn samen geen 200 euro waard.

Gewenste Oplossing:

Ik wil mijn geld terug.

Alle klachten die gemeld zijn door Stefan2323