Klacht: Ontvang maar geen email bevestiging Tele-2

op 09 augustus 2016 over Tele2 in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Verlenging abonnement met toestel genomen. Simkaart wel ontvangen toestel niet. Nalevering zou komen maar bleef uit. Gechat met virtueel assistent: mijn vraag zou via email afgehandeld worden. Niets ontvangen! Gebeld met medewerker; wederom geen email bevestiging ontvangen over onze afspraken. Graag wil ik een email bevestiging van onze gemaakte afspraak. Zoals beloofd.

Gewenste Oplossing:

Ik z.s.m. de bevestiging krijg van Tele 2 via de mail. Dan kan ik pas mijn 4 G sim only abonnement gaan afsluiten! Hoe lang blijf ik betalen voor iets wat ik niet heb? (nieuwe toestel heb ik afgezegd namelijk; maar betaal ik nu wel voor.) Wacht op email om de boel daadwerkelijk om te kunnen zetten.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Tele2

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Tele2 nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Caroni