Klacht: ontevredenheid over uw telefonische dienstverlening

grootelaar op 23 januari 2015 over XMSNET in de categorie Websites - Building en Hosting

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Deze klacht heb ik ook al telefonisch doorgegeven op een of andere manier ben ik telefonisch niet bereikbaar 24 uur per dag .een aantal momenten zijn inmiddels doorgegeven. toen ik niet te bereiken was of een afsluit toon was hoorbaar of een in gesprek toon terwijl ik thuis was op die momenten en niet telefonisch in gesprek en er geen telefoon is over gegaan, Ik verwacht dat u gaat uitzoeken wat er fout gaat .
Ik wacht af wat u doet en anders zie ik me genoodzaakt om naar een andere provider uit te kijken Diverse data zijn telefonisch doorgegeven

Gewenste Oplossing:

Ik ben te vreden als ik weet dat ik 24 uur telefonisch bereikbaar ben op mijn vaste lijn dat telefoons over gaan . Niet dat ik hoor van mensen je was niet thuis terwijl ik er gewoon was maar ik dus niet telefonisch te bereiken was

Bericht van Robin van Klacht.nl

9 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door XMSNET in behandeling genomen

Bericht van XMSNET

9 jaren geleden - Beste meneer, mevrouw Grootelaar, Bedankt voor uw bericht. Wij vinden het spijtig om te lezen dat u problemen heeft met uw telefonie. Het probleem is neergelegd bij de technische afdeling. Zodra er meer bekend hoort u dit van onze klantenservice. Met vriendelijke groet, Sophie XMS Webcare

Bericht van Robin van Klacht.nl

9 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat XMSNET een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

XMSNET

Heeft op 27 januari 2015 om 10:41 geantwoord

Geboden Oplossing:

klantenservice pakt dit verderop met de technische afdeling, zodra er meer bekend is hoort de klant dit van de klantenservice.

Alle klachten die gemeld zijn door