Klacht: Onterechte stilzwijgende verlenging

op 04 augustus 2016 over Sanoma in de categorie Media

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb onderstaande klacht reeds TWEE maal eerder geplaatst en Sanoma (of klacht.nl zelf) heeft de klacht wederom als \’Opgelost\’ staan maar de klacht is wederom NIET opgelost. Vandaar hier voor de DERDE keer vermeld.

Ik, WOONACHTIG IN NIEUW-ZEELAND, heb een vriend in Nederland meer dan een jaar geleden een JAARabonnement op de Donald Duck cadeau gedaan.

Nu, na afloop van het jaarabonnement blijven de Ducks binnenkomen: stilzwijgende verlenging. Ik heb Sanoma reeds lang geleden gebeld en toen reeds aangegeven dat het jaarabonnement direct na afloop stopgezet moest worden. Maw, de stilzwijgende verlenging had er nooit mogen zijn.

Omdat bellen met Sanoma vanwege het tijdsverschil niet te doen is heb ik inmiddels al 10 maal een bericht gestuurd via de optie daartoe op hun website waarin ik uitleg hoe en wat en ze verzoek per onmiddelijk de toezending te staken. Sanoma geeft geen ENKEL gehoor. Ze reageren gewoonweg NIET op mijn berichten.

Buiten dit ongehoord onbeschofte en illegale handelen van Sanoma heb ik het helemaal gehad met die stilzwijgende verlenging. Waarom kunnen bedrijven als Sanoma niet een email sturen VOOR het abonnement afloopt!? Iets als : \’Uw abonnement loopt binnenkort af, als u niets doet wordt het abonnement gecontinueerd, wilt u het abonnement stopzetten dan moet u dat ons voor x-x-x laten weten.\’ zou wel zoveel ellende schelen.

Maar nee, Sanoma gaat pas na AFLOOP van het jaarabonnement een berichtje sturen met daarin \’Hey, we konden niet automatisch je geld afschrijven\’. Absurd.

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden als

*Sanoma onmiddelijk stop met het toezenden van de Donald Duck
*Sanoma geen kosten in rekening durft te brengen voor de ongevraagde verlenging
*Sanoma het fatsoen krijgt te antwoorden op berichten verzonden via het contactformulier op hun website
*Sanoma abonnees een email stuurt VOOR een abonnement afloopt
*Sanoma stopt met de walgelijke praktijk van stilzwijgende verlenging (en al helemaal als gekozen was voor een JAARabonnement)
*Sanoma eens stopt met het afdoen van deze klacht met \"He wat vervelend dat het allemaal zo loopt maar ja wij doen aan stilzwijgende verlenging en daar moet u zich maar bij neerleggen, wel betalen he. We sturen u wederom een accepgiro\".
*Sanoma zich eens realiseert dat acceptgiro\'s NIET bij mij aankomen omdat ik in NIEUW-ZEEEEEEEELAND woon en - al zou ik willen - hier niet eens acceptgiro\'s KAN betalen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Sanoma in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat Sanoma een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Sanoma

Heeft op 05 augustus 2016 om 09:58 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste meneer Oude Vrielink,

Erg vervelend dat het nog steeds niet is opgelost. Wij hebben het nogmaals nagekeken en wij hebben geen berichten via het contactformulier van u kunnen vinden. Wij hebben het abonnement per direct stop laten zetten. Op 12 augustus ontvangt hij het laatste nummer. Het ging hier om een abonnement tot wederopzegging en dit is in meerdere mails aan u bevestigd. Hierdoor staat er nog wel een bedrag van €24,68 open. Hier kunnen wij helaas niets aan veranderen.

Met vriendelijke groet,
Sanoma Webcare Team

Heeft op 05 augustus 2016 om 13:55 geantwoord

Sanoma WIL het maar niet snappen.

Reactie van de melder van de klacht edwinov

1 jaar geleden - Dat jullie zelfs bij nakijken zeggen geen berichten via het contactformulier te hebben ontvangen geeft aan dat jullie website gigantisch brak is en jullie administratie niet op orde. Jullie hebben het abonnement NIET per direct stop laten zetten want ik heb jullie inmiddels al enkele weken geleden hier van op de hoogte gesteld en NOG hebben jullie het lef om vrolijk door te gaan met ducks sturen. Het ging NIET om een abonnement tot wederopzegging. Ik had een JAAAAAAAAARabonnement. Tevens LIEGT Sanoma wanneer ze zegt dat dit in 'meerdere mails' aan mij bevestigd is. LEUGENAARS !!! En WANNEER dringt het nou EINDELIJK eens tot jullie door dat ik in NIEUW-ZEELAND woon!!!!! Ik zal nooooit een acceptgiro zien en zelfs ALS ik er een zou zien dan kan ik die niet betalen. Dus STOP met die oplichterij!

Alle klachten die gemeld zijn door edwinov