Klacht: onterechte afschrijvingen en betalingsherinneringen

op 16 juli 2017 over Sanoma in de categorie Media

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

In februari 2017 hebben we het abonnement op de Donald Duck opgezegd. Nadien ontving onze zoon opeens vier verschillende woontijdschriften: VT-wonen, Stijlvol Wonen, Ariadne at Home en Eigen Huis & Interieur. Wij hebben nooit gevraagd om een abonnement op een van deze tijdschriften en wij hebben ook nooit met een abonnement ingestemd.

Vervolgens bleek dat er door Sanoma bedragen van onze bankrekening werden afgeschreven. Daarvoor hebben wij nooit toestemming gegeven. Ik heb hierover meerdere keren telefonisch contact gehad met de klantenservice, o.a. met Marco van Akker op 20-06-2017.

Tevens heb ik op 20-06-2017 bij de afdeling klantenservice via de website drie maal een vraag gesteld, met daarbij het verzoek om de bedragen terug te storten. Ondanks automatische berichten met de toezegging dat Sanoma binnen twee tot drie werkdagen zou reageren heb ik geen enkele reactie ontvangen. En in tegenstelling tot mijn verzoek zijn de bedragen niet door Sanoma terug gestort. Daarentegen stuurt Sanoma op 10 juli 2017 een betalingsherinnering van € 21,50. Daarmee negeert Sanoma wat telefonisch is besproken en wat via de website is gecommuniceerd.

Gewenste Oplossing:

Hierbij verzoek ik om conform onderstaande berekening € 34,98 terug te storten op mijn rekening en om mij geen nieuwe rekeningen meer te sturen.

Bedragen die door Sanoma zijn afgeschreven:
16-02-2017 Stijlvol Wonen 6,50
15-03-2017 Ariadne at Home 12,50
16-03-2017 Eigen Huis en Interieur 35,00
26-04-2017 Stijlvol wonen 21,50
13-06-2017 VT wonen 49,25
20-06-2017 Ariadne at Home 36,50
Totaal afgeschreven: 161,25

Bedragen die zijn terug gestort:
14-06-2017 VT Wonen 49,25
21-06-2016 Stijlvol Wonen 21,50
21-06-2017 Ariadne at Home 36,50
22-06-2017 Stijlvol Wonen 10,84
22-06-2017 Eigen Huis en Interieur 8,18
Totaal terug gestort: 126,27

Door Sanoma te betalen: 34,98

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Sanoma

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Sanoma nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door wiebecnossen@planet.nl