Klacht: onrechtmatige dwang tot betalen

op 25 mei 2021 over HelloFresh in de categorie Vervoersbedrijven

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ondanks, na vele telefoontjes te komen tot een oplossing, blijven ze me achtervolgen voor betaling van niet geleverde en niet bestelde maaltijdboxen. Klarna meldt steeds dat ik moet betalen, ook daar heb ik de situatie uitgelegd, nu komen er aanmaningskosten bij……………..Ik word er radeloos van. Dit loopt al maanden. Dus graag een oplossing voor dit probleem. Mary van Riel

Gewenste Oplossing:

Als dit eindelijk stopt

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een email gestuurd naar HelloFresh over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Deze klacht is zojuist door HelloFresh in behandeling genomen

Alle klachten die gemeld zijn door Mary van Riel