Klacht: onbeschoft geholpen door Mohammed van technische klantenservice

Pieter123456789 op 17 januari 2022 over Worldline in de categorie Betaalsystemen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Bij een vraag over de werking van mijn apparaat ben ik 5 keer doorverbonden, uiteindelijk bij mohammed uitgekomen en die wilde eigenlijk niets doen, hij kon niets en kon niet zien wat voor abonnementen wij hadden. Toen ik wat geïrriteerd werd en hem vertelde dat hij de 5e was die mij probeerde door te zetten (nog aangegeven dat het niet persoonlijk was en dat hij de pech had) werd hij onbeschoft, zei dat hij nu geïrriteerd werd van klanten die wel even boos werden etc etc etc
echt heel bizar en bijna ongeloofwaardig dat dit gebeurd

Gewenste Oplossing:

een bevestiging dat meneer hier op aangesproken is

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Worldline

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Worldline nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Pieter123456789