Klacht: Onbeschoft behandeld door ing medewerker.

op 16 maart 2020 over ING in de categorie Banken

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik belde de ing naar aanleiding van een mail. Kreeg een meneer aan de lijn. Hij vroeg me netjes om mijn geven door te geven. Heb ik ook gedaan. Wergens omstandigheden lukt me niet om de 1ste van de maand de hypotheek over te maken. Maar wel waneer ik me salaris heb. Meneer begon heel onbeschoft tegen me te praten. En zelfs dat tegen me zei. Dit is de alle laaste keer dat de ing u help. Als zo grote bank als ing zo omgaat met klanten vind dat zeer onvriendelijke. Er kunnen moment komen soms dat het niet lukt om optijd te betalen. Zeggen wel in de mail bel ons om samen te kijken naar een oplossing. Maar dit was heel onbeschoft en onvriendelijke.

Gewenste Oplossing:

Als samen kunnen kijken voor een gepaste en goede oplossing.

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar ING over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Deze klacht is zojuist door ING in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - We hebben bericht ontvangen dat ING een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

ING

Heeft op 16 maart 2020 om 10:44 geantwoord

Geboden Oplossing:

Goedemorgen Sharita,

Zojuist hebben wij telefonisch contact gehad en heeft u uw zorgen uitgesproken. Nogmaals, vervelend om te horen dat u een onprettige ervaring heeft gehad met mijn collega. Ik ben blij dat we samen het één en ander hebben kunnen bespreken.

Bij deze sluit ik volgens afspraak de klacht.

Met vriendelijke groet,

Jeroen
ING Webcare

Alle klachten die gemeld zijn door Sharitasonie