Klacht: Onbeleefd personeel

op 11 juni 2016 over Foot Locker in de categorie Schoenenwinkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Mijn zoon vroeg in de winkel om een schoen in maat 47 .De verkoper die lacherig reageerde en duidelijk geen zin had om naar het magazijn te lopen,gaf de vraag Door aan een collega die overigens in 1minuut gekeken had. Op dat moment hadden de verkopers niet door dat ik de moeder ben van die 15 jarige potentiële klant,de onbeleefde benadering heeft mij erg boos gemaakt,en daarom hebben wij ook besloten om de schoenen dan maar ergens anders te kopen.

Gewenste Oplossing:

Zou het op prijs stellen dat iedere klant serieus wordt geholpen ook al is het een jong iemand,lijkt mij dat jullie het daarvan moeten hebben,en al helemaal niet wordt uitgelachen om een bepaalde maat.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Foot Locker

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Foot Locker nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Ryanne Woltermann