Klacht: Nog steeds geen terugbetaling vlucht Australië april 2020

JustineMercier op 29 augustus 2021 over Vliegwinkel.nl in de categorie Online Vliegtickets

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Vorig jaar boekte ik een heen-en-terugvlucht via vliegwinkel van Sydney – Uluru – Sydney. Tot op heden heb ik nog steeds geen terugbetaling ontvangen. Ik heb al regelmatig contact opgenomen met Vliegwinkel via hun website en via Facebook waarvan de laatste keer enkele weken geleden was. Tot voordien kreeg ik steeds hetzelfde antwoord van Vliegwinkel dat ze de terugbetaling van de Australische maatschappijen moesten afwachten, maar op mijn recentste berichten kreeg ik niets van antwoord meer. Ondertussen zijn we al 1,5 jaar na de oorspronkelijke vlucht en wacht ik nog steeds op de restitutie. Hopelijk kan ik via deze weg toch nog iets bekomen om mijn geld terug te krijgen.

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden met de restitutie van mijn vlucht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Vliegwinkel.nl

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Vliegwinkel.nl nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door JustineMercier