Klacht: Nog steeds geen kit ontvangen!

op 13 maart 2020 over MyHeritage in de categorie Zoekdiensten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Eigenlijk dezelfde klacht als ik geschreven heb op Geplaatst op: 10 januari 2020, Refnr.: 841860!
Ik zou een nieuwe kit krijgen maar die heb ik niet gekregen. Misschien per ongeluk weer teruggestuurd. Nu is het maart en ik heb gevraagd hoe het ermee zit en waar die kit dan blijft maar krijg geen antwoord (ticket nummer: 999592971). Ik wil nu binnen een week een nieuwe kit of mijn geld terug! Dit is te bezopen voor worden dat dit inmiddels vanaf december duurt!

Mijn allereerste verzonden kit heeft hun laboratorium nooit bereikt, zo begon het.

Gewenste Oplossing:

Nieuwe kit of geld terug!

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar MyHeritage over deze klacht.

Reactie van de melder van de klacht Joan-7

6 maanden geleden - Per vandaag is terugbetaling van het betaalde bedrag in werking gezet. Deze klacht kan afgesloten worden.

Alle klachten die gemeld zijn door Joan-7