Klacht: Niks ontvangen, Geen geld terug

op 08 mei 2017 over BikeDepot in de categorie Fietsenwinkel

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb op 15 Maart een fiets besteld, op 20ste Maart hoord ik dat de fiets niet op vooraad is. Ik heb meteen een email gestuurd dat ik geld terug wild krijgen. Daarna heb meerder keer email gestuurd, en hij heeft een keer gereageerd dat hij wild onderzoeken waardoor de fout kwam.

Ik heb daarna niks meer gehoord en op 28ste April heb ik gebeld en hij liet mij heel lang aan de lijn wachten om te kijken wat er mis is gegaan. Daarna heb ik 5 keer gebeld en hij nam een keer op en beloofd dat hij meteen zou het overmaken. Tot vandaag 2 mei heb ik het niet ontvangen.

Op de websit staat nog steeds dat de fiets op vooraad is terwijl dat ze het niet hebben.

https://bikedepot.nl/kinderfietsen/meisjesfietsen/26-inch-meisjesfietsen/spirit-omafiets-groen-26-inch/

Gewenste Oplossing:

Ik wil zo snel mogelijk mijn geld terug krijgen

Alle klachten die gemeld zijn door Sungah