Klacht: Niet reageren op verzoek vanuit mij of vestiging

op 03 juni 2021 over Leen Bakker in de categorie Woonwarenhuizen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Eind maart/begin april heb ik Bureau Justin besteld via een winkel. Tijdens het in elkaar zetten kwam ik erachter dat er een fout zat in één van de onderdelen (lade). Dit schijnt vaker te gebeuren zag ik online. De vestiging zou een nieuw onderdeel bestellen voor mij. Na 2 weken niks vernomen, na 1 maand niks vernomen. Na bellen gaven ze aan dat onderdeel niet was binnen gekomen en ook niet meer in het bestellingsproces zichtbaar was. Opnieuw besteld en 3x raden, niks. Zij hebben meerdere malen het hoofdkantoor gevraagd om de casus op te lossen, maar geen reactie…

Intussen hebben ze nog 3 keer het onderdeel besteld in de hoop dat het nu een keer binnen gaan komen…

We zijn nu 2 maanden verder… Ik moet steeds overal achteraan.. Hoe gaat dit opgelost worden? Want ik ben er klaar mee!

Gewenste Oplossing:

Als het probleem EINDELIJK netjes is opgelost

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Leen Bakker

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Leen Bakker nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Rotterdam12393