Klacht: Niet kunnen inloggen op site kruidvat sinds overgang naar KPN

op 03 juli 2012 over Kruidvat in de categorie Drogisterijen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Sinds de overgang van kruidvat naar KPN kan ik niet meer inloggen op de kruidvat site om mijn beltegoed te zien of op te waarderen. Reeds 4 x gemailed en 4 x antwoord dat ik een reactie krijg binnen 24 uur. Inmiddels 150 uur geleden en nog steeds geen antwoord. Volgens kruidvat bestaat mijn nummer niet terwijl ik gewoon kan bellen. Ook weet ik niet of de beloofde 7,50 euro is bijgeschreven. Onbegrijpelijk dat kruidvat in zee gaat met de klantonvriendelijkste provider van NL.

Gewenste Oplossing:

Weer in kunnen loggen op de website van kruidvat en bijschrijving van euro 7,50 bel tegoed

Alle klachten die gemeld zijn door FRpoen