Klacht: Maandoverzicht verbruik gas en electra

NIJFRA op 10 augustus 2022 over NLE in de categorie Energieleveranciers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Plotseling geen maandelijks overzicht meer ontvangen omtrent verbruik van gas en electra over de maand juni.
Mails gestuurd maar geen reactie ontvangen, helaas.
Toen maar gebeld.
Verklaring was: uw meter is niet uitgelezen ,maar we zien dat de meter wel weer wordt uitgelezen over de maand juli .Ook dat is kennelijk niet gebeurd,want nu (10 augustus) is er nog steeds geen overzicht over de maand juli. Ik mis dus nu de overzichten van juni en juli.

Gewenste Oplossing:

met de ontvangst van de maandoverzichten en de garantie dat de maandelijkse overzichten voortaan op tijd komen en blijven komen. Want eerlijk gezegd, de overzichten van het verbruik zijn perfect.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar NLE over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door NLE in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat NLE een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

NLE

Heeft op 11 augustus 2022 om 11:31 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste meneer,

Bedankt voor het indienen van uw klacht. Ik reageer hier graag op.

In uw klacht geeft u aan dat u geen verbruiksoverzichten heeft ontvangen over de maanden juni en juli. Er zou iets mis zijn gegaan met het uitlezen van de meterstand, maar dit probleem zou zijn verholpen. Toch ontvangt u nu geen overzicht.

Naar aanleiding van uw klacht ben ik gaan kijken naar uw meterstanden. Ik kan zien dat de standen op 1 juli 2022 niet zijn uitgelezen. Het verzoek voor het uitlezen van de standen is wel naar de netbeheerder verstuurd, maar de standen zijn niet uitgelezen of de uitgelezen standen zijn niet verwerkt. Zonder meterstanden kan NLE helaas ook geen overzichten opmaken.

Omdat de stand op 1 juli 2022 niet is uitgelezen kan er automatisch geen overzicht worden opgemaakt over de maand juni. Tevens kan er geen overzicht worden opgemaakt over de maand juli, omdat hiervoor ook de stand van 1 juli nodig is. Ik kan zien dat de meterstanden 1 augustus 2022 wel weer zijn uitgelezen. De volgende uitlezing is 1 september 2022. U ontvangt vanaf dat moment weer uw verbruiksoverzichten.

Ik kan u verder niet garanderen dat de verbruiksoverzichten altijd tijdig worden opgemaakt. NLE is hierin afhankelijk van de standen die zij doorkrijgt van de netbeheerder. Als er geen standen worden uitgelezen of worden verwerkt kunnen de overzichten ook niet worden opgemaakt.

Ik vertrouw erop dat de uitlezingen weer goed verlopen nu en u volgende maand weer een overzicht ontvangt. Ik heb u een e-mail gestuurd met daarin een kort overzicht van uw verbruik over de afgelopen 2 maanden. Dan heeft u hier in ieder geval wel inzicht in.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,
NLE Webcare

NIJFRA

Heeft op 14 augustus 2022 om 23:47 geantwoord

Beoordeling 5/10 star-3 (10)

Als NLE geen invloed kan uitoefenen op de netbeheerder (NAAM ONBEKEND) , dan heb ik ook geen enkele garantie dat het goed komt. En ik vraag me af hoe NLE dan kan overleven zonder het binnen krijgen van meterstanden.

Alle klachten die gemeld zijn door NIJFRA