Klacht: Late info over tariefstelling en andere saldering

Henk Roelfzema op 30 september 2022 over NLE in de categorie Energieleveranciers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik sluit mij aan bij de al ingediende klachten over saldering en de te late informatie over verhoging van de energietarieven, die niet conform zijn volgens de wet en toezichthouder.

Gewenste Oplossing:

Ongedaan maken van de onjuiste wijze van saldering en het bijtijds informeren van de energieprijzen conform de richtlijnen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar NLE over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door NLE in behandeling genomen

Bericht van NLE

1 jaar geleden - Beste meneer, Zojuist heb ik intern een klacht aangemaakt. Een medewerker van ons team neemt zo snel mogelijk contact met u op. Bedankt voor uw geduld. Met vriendelijke groet, NLE Webcare

Bericht van Robin van Klacht.nl

11 maanden geleden - We hebben bericht ontvangen dat NLE een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

NLE

Heeft op 17 oktober 2022 om 13:36 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste meneer,

Inmiddels heeft u een uitgebreide reactie op beide vragen ontvangen.

Wat betreft het maandelijks salderen, energieleveranciers bieden de consument, door de omstandigheden in de energiemarkt, energiecontracten met maandelijks- of per kwartaal wijzigende energietarieven. De wet uit 2004 is gebaseerd op jaarlijks wijzigende energietarieven en daarom niet meer actueel. De huidige wet geeft niet aan dat er slechts op jaarbasis gesaldeerd moet worden. Minister Jetten heeft zeer recent aangekondigd dat hij de wet op dit punt wenst aan te passen, zodat dit wel duidelijk verplicht wordt. Aangezien dit tot nu toe slechts een voorstel is, en nog lang niet definitief, zijn wij van mening dat wij nog steeds een juiste manier van salderen toepassen. Uiteraard houden wij de ontwikkelingen in de gaten.

Met vriendelijke groet,
NLE Webcare

Henk Roelfzema

Heeft op 17 oktober 2022 om 14:27 geantwoord

NLE dient zicht te houden aan de al jaren gangbare interpretatie van salderen per jaar. Door af te wijken wordt het hele systeem van salderen onderuit gehaald.

Alle klachten die gemeld zijn door Henk Roelfzema