Klacht: gebeld worden door nem continu

inkierocks op 15 februari 2012 over NLE in de categorie Energieleveranciers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb vanaf eind 2011 tot heden al moeten bekkeleien met de NEM over 15 euro aanmaningskosten. Deze zouden gecrediteerd zijn, ze waren onze betaling kwijt, toch gevonden. Nu vind ik deze kosten nog overal terug. Bovendien heb ik vandaag 2 nota’s tegelijk betaald, door omstandigheden rondom mijn salarisstorting. Nu komt het; de afgelopen week heeft de NEM mij eerst 5 x op een dag gebeld, vanaf een 010- nummer een 4 x weer opgehangen. Als je het nummer terug belt krijg je een bandje, daarom weet ik dat zij het zijn. Bij de 5e keer kreeg ik een dame en heb ik doorgegeven dat ik de 15e salaris krijg en oude en nieuwe maand ging betaling incl. Boete. Bij de NEM krijg je meteen een boete van 10 euro met als excuus om de kosten laag te houden. Daarna hebben ze nog meerdere keren gebelder

Gewenste Oplossing:

Er is geen oplossing tot op heden. Ik heb vandaag beide nota's betaald en ben net weer gebeld. Wij gaan binnenkort over naar Essent en als ze weer bellen met het 010-nummmer neem ik niet meer op. Je voelt je gestalkt.

Bericht van Robin van Klacht.nl

11 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door NLE in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

11 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat NLE een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

NLE

Heeft op 20 augustus 2012 om 17:17 geantwoord

Geboden Oplossing:

Geachte mevrouw Lieberton,

Onlangs heeft u een klacht ingediend over onze dienstverlening. Om onze service voortdurend te verbeteren, ontvangen wij graag feedback van onze klanten.

Wij hebben u per e-mail op de hoogte gebracht van ons standpunt. Helaas hebben wij u niet de gewenste oplossing kunnen bieden. Het spijt ons u niet anders te kunnen berichten.

Heeft u nog vragen?
De medewerkers van onze Klantenservice staan graag tot uw beschikking, bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur via 088-7307307 (lokaal tarief) en via www.nederlandenergie.nl.

Met vriendelijke groet,
Nederlandse Energie Maatschappij

Bericht van Robin van Klacht.nl

11 jaren geleden - De melder van de klacht heeft zojuist de oplossing van NLE beoordeeld.

Alle klachten die gemeld zijn door