Klacht: Na verlenging abonnement gaan ongebruikte minuten verloren

op 25 maart 2013 over Telfort in de categorie Mobiele Telefonie

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb al minimaal vijf jaar een abonnement van Telfort, met 300 belminuten per maand en 100 smsjes. Ik was hier altijd zeer tevreden over. Nu heb ik mijn abonnement verlengt in november 2012, zoals ik voorgaande jaren ook heb gedaan. Het verschil is echter dat ik mijn ongebruikte minuten niet meer meeneem naar de volgende maand. Ik ben zodoende verplicht om 300 minuten per maand te bellen, anders ben ik mijn betaalde minuten kwijt. Ik vind het een schande dat ik als trouwe klant zo benadeeld wordt en wil hierbij mensen waarschuwen die in hetzelfde pakket zitten.

Gewenste Oplossing:

Met voortzetting van mijn oude abonnement, waarbij ik mijn minuten wel mee neem naar de volgende maand.

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Telfort

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Telfort nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door jcdekker